Usein kysyttyä (FAQ), Facebookissa - KNX User Club Finland

KNX Facebook ryhmässä voit esittää kysymyksiä, joihin saat aina vastauksen. Liity ryhmään linkistä KNX User Club Finland.

KNX Facebook ryhmän tarkoitus on tuoda tietoa, jakaa tietoa ja luoda keskustelua KNX-järjestelmistä. Sivu on tarkoitettu KNX-partnereille, sähköurakoitsijoille, oppilaitoksille ja kaikille asiasta kiinnostuneille. 

Aktiivisen Facebook toiminnan lisäksi alla on esitetty lista kysymyksistä joita käyttäjämme ovat kysyneet ammattilaisiltamme.

KNX ja DALI
K: Olen nähnyt että monet DALI-projektit epäonnistuvat käyttöönoton jälkeen. Voidaanko tämä estää KNX:llä?

V: KNX ja DALI toimivat hyvin yhteen. Yksinänään DALI-järjestelmässä voi ilmetä ongelmia mikäli DALI-maailmaan tarvitaan enemmän kuin 64 laitetta. KNX ratkaisee useimmat ongelmista ja on hyvin vakaa mitä tulee DALI-valaisimien ohjaukseen. Maailmalla on useita hyvin toimivia esimerkkejä yhdistetystä DALI-KNX -ohjauksista.
KNX Finland

K: Hei, osaako kukaan neuvoa löytyykö jostain valmiita esimerkkiprojekteja tarvittavien kaavioiden kera, tietokantojen ja hintojen kera?

V: Toimittajillamme on esimerkkejä pienistä projekteista joista voi olla apua. Katso toimittajalistaus osiosta "Toimittajat".
KNX Finland

K: Onko ETS3-ohjelmaa saatavana suomenkielisenä suomenkielisin käyttöohjein? Entäpä kuinka KNX-laitteet asetellaan käyttöön ETS3:lla

V: ETS3 -ohjelmistoa ei ole vielä saatavana suomenkielisinä, englanninkielinen versio ohjelmasta on tällä hetkellä yleisimmin käytetty. Ohjelman voit tilata suoraan kirjautumalla knx.org sivuston Online Shoppin. Suomenkielistä opastusta ja ohjeita ohjelmiston käyttöön saat esimerkiksi TAMK:n järjestämillä kursseilla tai kysymällä tavarantoimittajilta. Vastaavasti laitteiden käyttöön liittyvät ohjeet saat tavarantoimittajilta.
KNX Finland

K:
Olen suorittanut aikaisemmin 5 päivän KNX-sertifiointikoulutuksen. Mietiskelin, että onko tarjolla olemassa vielä tähän liittyviä jatkokoulutuksia? Kiitos jo etukäteen avusta.

V: Kurssitarjontaa voit kysyä suoraan sertifioiduista koulutuskeskuksista esim. TAMK. He pystyvät myös muokkaamaan koulutusohjelmiaan uusien tarpeiden mukaan.

K: Kuinka paljon maksaa tulla sertifioiduksi KNX Partneriksi, jos huomioidaan koulutuksesta, sertifioinnista ja ohjelmistolisenssistä aiheutuvat kulut? Ja tarviseeko näitä uusia?

V: Ensiksi tarvittava 5 päivän KNX-sertifiointikoulutus maksaa n. 500 - 2000 € riippuen koulutuskeskuksesta. ETS-ohjelmisto dongel-versiona maksaa n. 950 €. Sen jälkeen muita kuluja ei tule.

K: Onko markkinoilla KNX-liityntäpintoja jotka mahdollistaisivat loppukäyttäjän tekemät pienet muutokset järjestelmään ilman että muutosten tekoon tarvitaan urakoitsijaa tai suunnittelijaa.

V: Tämän tyyppiset muutokset projektiin tehdään pääsääntöisesti ETS-työkalulla. Kuitenkin joillakin toimittajilla voi olla tuotteita jotka mahdollistavat pienet asetusten muutokset.

K: Voidaanko KNX-himmentimet asetella muistamaan eri himmennystasoja joita voidaan sitten jälkeenpäin kutsua tilannevalaistuskutsuilla? Mitkä valmistajat valmistavat tämän tyyppisiä tuotteita?

V: Kyllä, lähes kaikissa KNX-himmentimissä on valmiina tilanneohjaus-, esiasettelu- ja uudelleenkutsumahdollisuus.