KNX suunnittelijalle

Yksi tärkeimmistä tekijöistä kiinteistöohjausten ja automaation kohdalla on se, että tekninen tuki on aina lähettyvillä ja että järjestelmä ei ole muutaman vuoden jälkeen vanhentunut. KNX:n avulla tämä voidaan taata, koska hyväksytyt ja koulutetut yritykset ympäri maailmaa tarjoavat tukea kaikille projektitasoille, pienestä suuriin, esimerkiksi pienistä asunnoista kansainvälisiin lentokenttiin.

Yli sata valmistajaa toimittaa tuotteita, jotka kaikki ovat varustettu tärkeällä KNX-leimalla. Sen ansiosta yhteensopivuus taakse- ja eteenpäin on taattu. Näin voit määritellä KNX-ratkaisut niillä tiedoilla, joiden kanssa toimit päivittäin. Tukenasi ovat alalla hyvin tunnetut ja luotetut toimijat kuten ABB, Berker, Gira, Hager, Jung, Wago, ThenbenHTS sekä monet muut valmistajat.

Ympäri Suomea on alati kasvava joukko KNX-osaajia KNX Finlandin ympärillä, jotka tarjoavat tuotteita ja palveluita kattaen kaikki markkinasektorit. Tutustu Tekijöitä-osioon löytääksesi listan yhdistykseemme kuuluvista urakoitsijoista/integraattoreista, tavarantoimittajista ja muista sidosryhmistä.

Toteutettuja KNX-kohteita -osio esittelee millaisia projekteja KNX-järjestelmillä on toteutettu Suomessa ja ympäri maailmaa eri markkinasektoreilla ja antaa sinulle ideoita KNX-standardin käytöstä projekteissasi.

Standardeihin liittyen on syytä huomioida, että KNX on nyt kansainvälisesti akkreditoitu kattamaan seuraavat standardit:

  • EN 50090 - HBES (koti- ja kiinteistösähköjärjestelmät)
  • EN 13321-1 - BACS (kiinteistöautomaatio ja ohjausjärjestelmät)
  • EN 13321-2 (KNXnet/IP)
  • ISO/IEC 14543-3 HES (kodin sähköiset järjestelmät)
  • ISO/IEC 14543-3