Älykästä taloautomaatiota KNX-tekniikalla

KNX on maailmanlaajuinen standardi kotien ja rakennusten ohjaukseen. Sitä voidaan hyödyntää niin uusissa kuin jo olemassa olevissa asuinkiinteistöissä ja liikerakennuksissa.
 

Tuhansissa suomalaiskodeissakin käytettävä KNX-tekniikka soveltuu valaistuksen ja lämmityksen ohjaukseen, ilmastointiin, valvontaan ja energiankulutuksen seurantaan. Tästä kokonaisuudesta muodostuu järjestelmä, joka toimii taloudellisesti ja vastaa ihmisten yksilöllisiä tarpeita.

KNX mahdollistaa kiinteistön taloautomaatiojärjestelmien ohjauksen saumattomasti toimivana kokonaisuutena. Esimerkiksi valaistusohjausjärjestelmä voi yksinkertaisesti sytyttää valot päälle silloin kun joku on läsnä huoneessa, ja se voi samalla valvoa luonnollista päivänvalon tasoa himmentäen keinotekoista valoa, kun luonnonvaloa on riittävästi tarjolla.
Taloautomaatio lisää mukavuutta ja turvallisuutta ja parantaa energiatehokkuutta. Voit itse hallita toiminnallisuuksia näyttöpaneelilla, tietokoneella tai millä tahansa mobiililaitteella.

KNX mahdollistaa myös toimintojen ohjelmoinnin ja ajastuksen. Aamuisin KNX-alustan järjestelmä voi käynnistää toivottuun kellonaikaan lämmityksen, raottaa verhoja ja säätää sisäilman lämpötilaa. Myös kotoa poistuttaessa KNX on luotettava. Yhtä nappia painamalla valaisimista ja muista halutuista laitteista katkaistaan virrat ja aktivoidaan turvajärjestelmät samalla kertaa päälle.
Illanviettosuunnitelmista riippumatta KNX-alustan järjestelmä ottaa käyttäjän toiveet huomioon. Omien mieltymysten mukaan räätälöidyt valaistusvaihtoehdot voidaan ottaa käyttöön napinpainalluksella ja myös kodin viihdelaitteet kommunikoivat saumattomasti valaistuksen kanssa.

KNX-tekniikkaa käytetään tuhansissa suomalaisissa omakotitaloissa. Tutustu toteutettuihin kohteisiin esimerkkikohteiden esittelysivulla.KNX:n ohjaysmahdollisuuksia
 
KNX-tekniikalla voidaan ohjata esimerkiksi ilmanvaihtoa, lämmitystä, pistorasioita, kaihtimia ja kodinkoneita. KNX-alustaan voidaan tehdä kiinteistöautomaatiojärjestelmä, jossa mukana esimerkiksi palovaroitin, kosteus- ja vesivuotovahti sekä energiankulutuksen seurantajärjestelmä.