Muunneltava

Yksittäisten valmistajien taloautomaatiojärjestelmiin verrattuna KNX:n ehdottomana etuna on alustan muunneltavuus ja laajennettavuus eri valmistajien tuotteilla.

Nykyaikaisia rakennuksia muunnetaan ja muokataan käyttäjän tarpeiden ja liiketoiminnan vaatimusten mukaan, joten ohjausjärjestelmän tulee olla muunneltavissa helposti. KNX-alustassa tavanomaisimmin haluttavat muutokset voidaan tehdä yksinkertaisesti tietokoneella. Mikäli rakennuksen ympäristöön vaikuttaviin ohjauksiin tarvitsee tehdä muutoksia käyttäjien tarpeiden ja liiketoiminnan vaatimusten muuttuessa, mahdollistaa joustava ohjausjärjestelmä muutosten toteutuksen ilman suuria toimintaympäristölle aiheutuvia häiriötä.

KNX-alustan järjestelmässä laitteita ohjataan joko kiinteästi asennettavalla väyläkaapelilla tai langattomasti. Langaton radiolähetys soveltuu erityisesti remontoitaviin kohteisiin ja täydentämään jo olemassa olevan rakennuksen toimintoja. Sähköurakoitsija varmistaa, että laitteiden liittäminen ja ohjelmointi tehdään asiakkaan toiveiden mukaan. Järjestelmä voidaan helposti koska tahansa muokata vastaamaan muuttuvia tarpeita tai sitä voidaan laajentaa lisätoiminnoilla. KNX-järjestelmän toiminnallisuuksien varsinainen ohjelmointi tapahtuu ETS-ohjelmalla. Tämän jälkeen asetusten muutokset tapahtuvat helposti vaikka kännykällä.

Omakotitaloissakaan rakenteellisilta muutoksilta ei voi aina välttyä, mutta KNX-alusta voidaan mukauttaa helposti perheen kasvaviin ja muuttuviin tarpeisiin. Koska jälkiasennukset eivät ole ongelma, muuntautuu työhuone kädenkäänteessä lastenhuoneeksi; univalot ja turvalliset pistokkeet toteutuvat helposti ilman huomattavia lisäkustannuksia. 
KNX-alustassa oleva järjestelmän säätö voidaan toteuttaa joko tuttuun tapaan kytkimillä ja näppäimillä, tai kauko-ohjauksella ja puhelimella. Järjestelmää voidaan ilman suuria rakennusteknisiä muutoksia mukauttaa milloin tahansa muuttuneisiin tarpeisiin ja siihen voidaan lisätä uusia ominaisuuksia, mikä tekee järjestelmästä hyvin mukautuvan ja joustavan.

Tekniikka sopii myös ikääntyvien ihmisten avuksi. KNX-alustan järjestelmään liitetty hälytinjärjestelmä voi tarvittaessa hälyttää paikalle kotihoitajan, ilmaista optisesti tai akustisesti käytävälle avuntarpeen ulkomaailmalle tai sammuttaa kaikki elektroniset laitteet. Nämä ominaisuudet mahdollistavat itsenäisen ja joustavan arjen muuttuneista tarpeista huolimatta.