Uutiset

Kansainvälnen KNX Association julkaisee uutisia omalla kotisivullaan.

tutustu kansainvälisiin uutisiin

2017

20.7.2017
KNX-automaatio kirkastaa revontulinäkymät
Napapiirille, parin kilometrin päähän Rovaniemen lentoasemasta noussut Santa´s Hotels -ketjun lasi-iglukylä on valmistumassa kokonaisuudessaan tulevan talven sesonkiin.

29.6.2017
Älyä koteihin ja toimistoihin, lisäksi myös räätälöityjä ratkaisuja
KNX-järjestelmien Suomen toiminnanjohtaja Johan Stigzeliuksen mukaan älyjärjestelmien tietoturvallisuus ja taloudellisuus ovat nykyisin merkittävässä asemassa, kun valitaan ohjausjärjestelmiä. Kyse on kokonaisintegraatiosta. Laitteiden pitää olla yhteensopivia nyt ja koko kiinteistön elinkaaren ajan, Stigzelius toteaa.

17.5.2017
Aalto yliopisto, Sähkötekniikan ja automaation laitos KNX Finland ry:n jäseneksi
Aalto yliopisto on suomalaisille vahvuuksille rakentuva kansainvälinen yliopisto. Aallossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Sähkötekniikan ja automaation laitos tarjoaa kandidaatti-, maisteri- ja tohtorikoulutusta. Laitos tekee tutkimustyötä neljällä avainalueilla, joista yksi on hyvinvointi ja älykäs asuinympäristö. Tämän hetken kärkitutkimuksessa tutkitaan älykkäitä rakennuksia ja avoimia rajapintoja. Tutkimus on osa laajempaa hallituksen KIRA-digi-hanketta, jonka tarkoituksena on vauhdittaa kiinteistö- ja rakentamisalan digitalisaatiota. Sähkötekniikan ja automaation laitoksen sivut:http://eea.aalto.fi/fi/Lisätietoa älykkään rakentamisen tutkimuksesta:http://eea.aalto.fi/fi/current/news/2017-02-15-002/

17.5.2017
Turun Sähköasentaja.net Oy KNX Finland ry:n jäseneksi
Sähköasentaja.net on turkulainen sähköurakointi- ja sähkösuunnittelupalveluja tarjoava sertifioitu KNX-taloautomaation asiantuntijayritys. Työkohteitamme ovat niin asuinrakennukset, liiketilat, kuin teollisuusympäristötkin. Tarjoamme KNX-asiantuntemuksemme myös muiden sähköasennus- ja rakennusliikkeiden käyttöön aliurakoitsijan roolissa. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous hankkeestasi!

28.4.2017
KNX Finlandin vuosikokous järjestettiin 27.4.
KNX Finland ry:n tuleva, ensi syksynä aloittava toiminnanjohtaja Alexandre Zaitsev esittäytyi vuosikokouksessa jäsenille. Lisäksi tilaisuudessa kuultiin professori Heikki Ihasalon puheenvuoro älykkäiden rakennusten projektista.

9.1.2017
Stateko Oy KNX Finland ry:n jäseneksi
Yritys tarjoaa asiakkailleen sähköisen talotekniikan suunnittelun lisäksi korkeatasoista koulutusta ja konsultointia kiinteistöautomaatiosta. Erityisosaaminen KNX-teknologia.

2016

21.10.2016
Etelä-Savon ammattiopisto KNX Finland ry:n jäseneksi
Etelä-Savon ammattiopisto on monialainen toisen asteen ammatillinen oppilaitos. Tarjoamme koulutusta seitsemällä eri koulutusalalla sekä nuorille että aikuisille. Toimipisteemme sijaitsevat Mikkelissä ja Pieksämäellä, mutta järjestämme koulutuksia myös muilla paikkakunnilla.

6.10.2016
KNX Finlandin koulutuskiertue käynnistyi Helsingistä
KNX Finland ry järjestää lokakuussa puolen päivän mittaisen taloautomaatioseminaarin viidellä eri paikkakunnalla. Kiertue käynnistyi Helsingistä 5.10. Yrkesinstitutet Prakticumista.

20.9.2016
KNX journal 2016-2 ilmestynyt
Lataa tiedosto sivuiltamme.

31.8.2016
KNX kiertue lokakuussa 2016
KNX kiertue Suomessa lokakuussa 2016! KNX Finland ry kiertää eri paikkakunnilla, puolenpäivän mittaisien KNX seminaarien merkeissä. Toteutamme kiertueen yhteistyössä paikallisten oppilaitosten kanssa heidän tiloissa.

23.8.2016
KNX Finland hakee uutta toiminnanjohtajaa
KNX Finland ry ja Sähköinfo Oy hakevat uutta toiminnanjohtajaa nykyisen toiminnanjohtaja Johan Stigzeliuksen jäädessä eläkkeelle vuodenvaihteessa.

4.8.2016
Parannuksia KNX-järjestelmien käyttöönottoon ja tietoturvaan
ETS5 kehittyy uusilla omnaisuuksilla.ETS secure pivitys saataville

20.6.2016
Sertifioitua KNX-koulutusta Oulun ammattikorkeakoulussa

20.6.2016
Turun ammatti-instituutti on nyt myös virallinen KNX Training Center
Vuonna 2009 suunnittelimme uutta järjestelmää sähkö- ja automaatiotekniikan opetukseen. Emme olleet vielä silloin kuulleet mitään KNX:stä. Päätimme mennä tutustumaan aiheeseen Sähköinfo Oy:n järjestämälle yhden päivän kurssille Sähkötaloon, Espooseen. Kiinnostus KNX-tekniikkaa kohden heräsi ja saimme tähän tarkoitukseen yhden luokkatilan koulustamme, Juhannuskukkulan koulutalosta, johon aloimme silloisen kolmosluokan kanssa rakentaa KNX-harjoitustyöpisteitä.

13.6.2016
KNX Finland ry:n toimintaa arvostetaan kansainvälisessä KNX yhteisössä
KNX Finland ry:n toiminnanjohtaja sai kutsun osallistua KNX Romanian ryhmän ensimmäiseen kokoukseen Bukarestiin kesäkuussa 2016. KNX Finland ry:n toimintamalli ja tekemiset sen perustamisesta asti olivat heidän kiinnostuksen kohde. Esittelimme Suomen KNX järjestön rakennetta, toimintatapaa ja miten koulutusohjelmat on laadittu sekä toimialajärjestöjen välisiä yhteistyökuvioita, joilla on saavutettu nykyinen tunnettu asemamme Suomessa.

23.5.2016
Paraisten Valo Oy KNX Finland ry:n jäseneksi
Paraisten Valo Oy on toiminut sähköasennusten parissa vuodesta 1950 Paraisilla ja kuuluu HL-Metal konserniin. Teemme kaiken kattavasti sähkötöitä pienistä kodin sähkökorjauksista isompiin saneerauskohteisiin, liiketilarakentamiseen ja teollisuusasennustöihin. Toimintamme työllistää tänä päivän 25 sähköalan ammattilaista. Sähköasennusten lisäksi suoritamme sähkösuunnittelua, toimitamme ja asennamme aurinkoenergiaratkaisuja ja asennamme hälytyslaitteita. Pitkäaikaista kokemusta omaamme myös katuvalaistustöistä.

16.2.2016
Virtaheebo KNX Finland ry:n jäseneksi
KNX- sekä Dali-järjestelmien suunnittelu, ohjelmointi sekä asennuspalvelut kokonaisvaltaisesti.

9.2.2016
KNX Finland KNX award jaettiin Avaijaisten yhteydessä SähköTeleValoAv messuilla.
KNX Award jaetaan kahden vuoden välein. Saaja voi olla Kohde, projekti, ryhmä tai henkilö. Palkinto myönnetään merkittävälle kohteelle joka tuo esille tekniiikan laajan käyttösovelluksen, tai ryhmälle/henkilölle joka on tuonnet esille KNX- automaatiota ja merkittävästi ollut mukana edistämässä teknologian käyttöä.

9.2.2016
Light + Building 2016, KNX Association Presents the ‘KNX Internet of Things City´
‘KNX Internet of Things City´

28.1.2016
Luova Sähkö Oy KNX Finland ry:n jäseneksi
Luova Sähkö Oy on järvenpääläinen kotiautomaatiojärjestelmien asiantuntijayritys. Palveluihimme kuuluvat kaikki kotiautomaatiojärjestelmien toteutukseen vaadittavat osa-alueet suunnittelusta käyttöönottoon. Toimintamme tärkeimpiä kulmakiviä ovat asiakaslähtöisyys sekä kustannustehokkuuden mahdollistava laaja tuotetuntemus.

2015

27.10.2015
UUSI ST-KÄSIKIRJA, KNX JÄRJESTELMÄN PERUSTEET on ilmestynyt
Uusi kirja 'KNX-järjestelmän perusteet' sisältää keskeisimmät perustiedot KNX-järjestelmistä ja niihin liittyvien projektien toteutusvaiheista. Kirja sisältää sekä teoreettista tietoa KNX-järjestelmien toimivuudesta että käytännönläheisiä neuvoja asentamisesta ja käyttöönotosta. Se on kokonaisuudessaan Suomessa kirjoitettu ja siten se on yhdenmukainen suomalaisten asennuskäytäntöjen kanssa. Kirja soveltuu erityisesti sähköurakoitsijoille, sähkö- ja automaatiosuunnittelijoille, järjestelmäintegraattoreille sekä alan opiskelijoille. Kirjan julkaisija on Sähköinfo Oy ja se on tilattavissa Sähköinfon verkkokaupan kautta.Lue lisää

23.9.2015
Caverion Suomi Oy KNX Finland ry:n jäseneksi
Caverion suunnittelee, toteuttaa, huoltaa ja ylläpitää käyttäjäystävällisiä ja energiatehokkaita ratkaisuja kiinteistöille ja teollisuudelle. Vahvuuksiamme ovat teknologinen osaaminen ja laajat palvelut, jotka kattavat kaikki tekniset osa-alueet kiinteistön ja teollisuuslaitoksen koko elinkaaren ajan.

8.9.2015
Insinööritoimisto Stacon Oy KNX Finland ry:n jäseneksi
Insinööritoimisto Stacon Oy on sähkö-, tele-, turva- ja automaatiojärjestelmien konsultoinnin ja suunnittelun toimisto. Yrityksen päätoimialaa ovat vaativat peruskorjaus- ja uudisrakennushankkeet julkisille ja yksityisille rakennuttajille.

7.9.2015
Rele Finland Oy KNX Finland ry:n jäseneksi
Rele on täyden palvelun sähkösuunnittelutoimisto, joka on erikoistunut KNX-taloautomaatioon. Tarjoamme monipuoliset sähköistysratkaisut suunnittelusta toteutukseen.

21.5.2015
Oulun seudun ammattiopisto KNX Finland ry:n jäseneksi
Oulun seudun ammattiopisto OSAO kouluttaa osaavia ammattilaisia työmarkkinoille Oulun seudulla ja Koillismaalla. OSAOn ylläpitäjä on Oulun seudun koulutuskuntayhtymä (Osekk).

11.5.2015
Sähköpaka KNX Finland ry:n jäseneksi
SähköPaka toteuttaa Uudellamaalla kaikki sähköasennukset ja KNX-järjestelmien asennuksen ja suunnittelun.

22.4.2015
Satakunnan ammattikorkeakoulu KNX Finland ry:n jäseneksi
Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on 6000 opiskelijan ja 400 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Toimimme Suomen länsirannikolla ja koulutusta on neljällä eri paikkakunnalla: Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä

7.4.2015
Sähkö Pietikäinen Oy KNX Finland ry:n jäseneksi
Olemme pääkaupunkiseudulla toimiva sähkösuunnittelu- ja sähköurakointiyritys. Suunnitelemme ja toteutamme myös KNX ja muita AUDIO/VIDEO järjestelmiä. Voit tutustua tarkemmin palveluihimme kotisivuilllamme.

17.3.2015
Sähkö-Äijät Oy KNX Finland ry:n jäseneksi
Sähkö-Äijät Oy on S1-ryhmän sähkö- ja teleasennuksiin erikoistunut yritys. Meiltä KNX-järjestelmien suunnittelu, asennustyöt Keski-Suomen ja Pirkanmaan alueella.

8.1.2015
KNX ratkaisut esillä Helsingin Sanomien liiteessä Älykäs Koti
Helsingin Sanomien liitteenä on 19.12.2014 ilmestynyt erikoisjulkaisu Älykäs Koti.

8.1.2015
NSS ry:n PLAANI lehdessä KNX vahvasti esillä
Suomen sähköalan suunnittelutoimistojen ja suunnittelijoiden yhdistys NSS ry julkaisee Plaani lehteä, joka on suunnattu sähkösuunnittelijoille rakennuttajille ja muille rakennusalan ammattilaisille.

2014

26.11.2014
Reimax Electronics Oy KNX Finland ry:n jäseneksi
Reimax Group on joustava sähkö/elektroniikka valmistaja/sopimusvalmistaja, jonka tavoitteena on olla integroituna osana asiakkaan arvoketjua.

11.11.2014
Partnerpäivä 2014 Tampereella
Marraskuun 6. päivä Tampereella pidetyssä KNX Partner -päivässä Rosendahl-hotellin sali täyttyi ääriään myöten noin 120 osallistujasta. Tapahtumassa kuultiin KNX:n viimeisimpiä kuulumisia Suomesta ja maailmalta. Lisäksi katsottiin taloautomaation tulevaisuuden mahdollisuuksiin ja käytiin läpi keinoja tehdä automaatioprojekti tehokkaasti sekä itse projektin että lopputuloksen kannalta.

24.9.2014
Karawatski Oy KNX Finland ry:n jäseneksi
Sähkö-, tele ja valaistussuunnittelua

19.9.2014
Smart Automation Oy KNX Finland ry:n jäseneksi
Smart Automation Oy - Energiatehokkaan rakennusautomaation ammattilainen.

17.6.2014
KNX osaajien määrä jatkaa kasvuaan Suomessa

10.6.2014
Kiinteistötekniikka KS Kitek Oy KNX Finland ry:n jäseneksi
LVIS-urakointia ja KNX-järjestelmien suunnittelu ja asennustyöt Keski-Suomen alueella.

2.6.2014
Veijo Piikkilä KNX Finland ry:n puheenjohtajaksi
KNX Finland ry:n vuosikokouksessa 28.5.2014 valittiin hallitukselle uusi puheenjohtaja sekä yksi uusi hallituksen jäsen. Kokouksessa käytiin läpi muun muassa vuoden 2013 tilinpäätös, vuosikertomus sekä toimintasuunnitelma. Keskustelua käytiin myös tietoturvan roolista automaatiossa.

30.5.2014
TALOAUTOMAATIO.fi KNX Finland ry:n jäseneksi
Palvelemme kokonaisvaltaisesti suunnittelusta avaimet käteen –ratkaisuihin. Toimipisteemme: Vantaa, Turku, Tampere, Lahti, Vaasa, Lappeenranta.

11.4.2014
Sähköliike Teho Oy KNX Finland ry:n jäseneksi
KNX- ja sähköjärjestelmien sekä hälytys- ja valvontajärjestelmien suunnittelu- ja asennuspalvelut.

8.4.2014
We Sähkö Oy KNX Finland ry:n jäseneksi
We Sähkö Oy toteuttaa laadukkaasti KNX-järjestelmien suunnittelun, ohjelmoinnin ja toteutuksen isoissa sekä pienissä kohteissa.

2.4.2014
AH-Talotekniikka (AH Elens Oy) KNX Finland ry:n jäseneksi
AH-Talotekniikka tarjoaa asiakaslähtöistä ja ammattitaitoista sähkö- ja tietojärjestelmäsuunnittelua yli 40 vuoden kokemuksella.

27.3.2014
Professa Oy KNX Finland ry:n jäseneksi
Professa Oy, Hyvinkää ja Valkeakoski. Tarjoaa KNX-kokonaisratkaisut suunnittelusta toteutukseen

20.3.2014
Sähkötapio Oy KNX Finland ry:n jäseneksi
Teemme sähkö- ja teleasennuksia sekä huolehdimme näiden laitteiden huollosta. Kotipaikkamme on Rovaniemi ja toiminta-alueenamme on koko Pohjois-Suomi. Asiakkaitamme ovat yksityiset kotitaloudet, yritykset ja julkisyhteisöt. Sähkötapio Oy on asiakkaansa parasta ajatteleva asennusliike. 

13.2.2014
KNX Finland vahvasti esillä Jyväskylän messuilla
KNX Finland ry jakoi palkintoja ja esittely ensi kertaa Suomessa KNX-CITY ratkaisut

28.1.2014
Ensto Finland Oy KNX Finland ry:n jäseneksi
Enston KNX- ja EnstoNet -järjestelmillä energiatehokkaat ratkaisut kiinteistöihin.

16.1.2014
Projera Oy KNX Finland ry:n jäseneksi
Sähköurakointi sekä KNX-järjestelmien suunnittelu-, asennus- ja ohjelmointityöt Oulun talousalueella. 

3.1.2014
Oulun ammattikorkeakoulu KNX Finland ry:n jäseneksi
Oulun ammattikorkeakoulun (OAMK) Tekniikan yksikössä suoritetaan insinööri (AMK), Bachelor of Engineering ja rakennusmestari (AMK) -tutkintoja. Ylemmässä koulutusohjelmassa suoritetaan insinööri (YAMK) -tutkintoja. Toimintamme on organisoitu viiteen eri osaamiskokonaisuuteen:* Energia* ICT ja hyvinvointi* Koneala* Rakentaminen* Sähkö- ja automaatiotekniikkaYksikkömme koulutus on vahvasti työelämään suuntautunutta ja opiskelijoiden ammatillista kasvua tukevaa. Teemme aktiivisesti yhteistyössä alueen keskeisten toimijoiden kanssa ja osallistumme alueen kehittämiseen. Monipuolinen tutkimus- ja kehittämistoiminta varmistaa tiedon ajantasaisuuden opetussuunnitelmissa ja yritysten kanssa toteutettavissa kehityshankkeissa sekä maksullisessa palvelutoiminnassa.  

2013

25.10.2013
ÄLYSÄHKÖ Vantaan OmaKotimessuilla 25.–27.10.2013

16.10.2013
Ylellinen arki ja KNX

14.10.2013
TK-Sähkötekniikka Ky KNX Finland ry:n jäseneksi
Sähköurakointi sekä KNX-järjestelmien suunnittelu-,asennus- ja ohjelmointityöt Lapin läänin alueella

14.8.2013
Axxell Utbildning Ab KNX Finland ry:n jäseneksi
Yrkesskolan i Axxell Pargas har utbildat elmontörer sedan 60-talet inom El- och Automationsteknik. Ammattikoulu Axxell Parainen on kouluttanut sähköasentajia 60-luvulta Sähkö- ja Automaatio-osastossa.

17.6.2013
SR-Automaatio Oy KNX Finland ry:n jäseneksi
SR-Automaatio Oy toimii tiiviissä yhteistyössä asiakkaidensa ja alan maahantuojien kanssa Suomessa ja kansainvälisesti. SR-Automaatio Oy – asiantuntija palveluksessasi

15.4.2013
BEMI Automation on Suomen neljäs virallinen KNX koulutuskeskus
BEMI Automation sai virallisen KNX "Certified Training Center" statuksen.

15.4.2013
Satatuhatta käyntiä KNX.fi sivustoilla
KNX web sivut saavutti merkittävän rajapyykin käyntimäärissä 15.4.2013

19.2.2013
Sähkömies Juha Liiten sai sadannen KNX-sertifikaatin
Pitkän linjan sähkömies Juha Liiten, 42, (kuvassa oikealla) vastaanotti helmikuussa sadannen Tampereen ammattikorkeakoulussa suoritetun KNX-sertifikaatin. Lue lisää...

18.2.2013
PPK-Sähkö Oy KNX Finland ry:n jäseneksi
Lohjalainen PPK-Sähkö Oy toteuttaa KNX-kohteiden suunnittelun ja urakoinnin Läntisellä-Uudellamaalla ja pääkaupunkiseudulla.

6.2.2013
Kuluttajat heränneet, KNX tietoisuus on kasvanut, kaupankäynnin näkymät hyvät
Rakenna ja remontoi messut Vantaalla 25–27.1.2013 Messujen kävijämäärä oli lähes 14000 henkeä. KNX oli hyvin edustettuna messuilla, jossa olivat läsnä kaikki sähkökalusteiden valmistajat. Messuilla KNX Finland ry:n jäsenistä mukana oli ABB Oy, Schneider Electric Finland Oy, DJS Automation Oy edustamiensa Berkerin, Basalten ja Zennion tuotteilla sekä Älysähkö Finland Oy, joka esitteli GIRA:n, Jung:in ja Hager:in tuotevalikoimaa.

4.2.2013
Sähkö-Virel Oy KNX Finland ry:n jäseneksi
KNX- ja sähköjärjestelmien suunnittelu- ja asennuspalvelut

24.1.2013
Jyväskylän ammattikorkeakoulu KNX Finland ry:n jäseneksi
Jyväskylän ammattikorkeakoulu (JAMK) tarjoaa ammattikorkeakoulututkintoon johtavan koulutuksen lisäksi ammatillista opettajakoulutusta sekä täydennyskoulutusta. Yrityksille ja muille organisaatioille tarjoamme myös räätälöityjä koulutuspalveluita sekä TKI-, asiantuntija-, laboratorio- ja mittauspalveluja.

14.1.2013
VASEL/Vaasan Sähköasennus Oy KNX Finland ry:n jäseneksi
Laadukas sähkösuunnittelu ja -urakointi sujuvasti KNX:llä.

11.1.2013
JN Electric Oy KNX Finland ry:n jäseneksi
JN Electric Oy on Oulussa toimiva sähkösuunnittelun ammattilainen

2012

19.12.2012
KNX Finland ry:n toiminnanjohtajan katsaus

12.12.2012
Sähköistysala jakoi tunnustuksia Tampereella

28.11.2012
Jyvässeudun Sähkö Oy KNX Finland ry:n jäseneksi
Jyvässeudun Sähkö Oy tekee KNX kohteet suunnitelmasta toteutukseen, Keski-Suomen talousalueella.

31.10.2012
RAU - rakennusautomaatiourakoitsijan hyväksyntä
Seti Oy antaa hakemuksesta RAU-urakoitsijahyväksynnän yritykselle, joka asentaa ja/tai ylläpitää rakennusautomaatiojärjestelmiä sekä täyttää vaadittavat RAU-urakoitsijakriteerit.

10.10.2012
Amiedu KNX Finland ry:n jäseneksi
Amiedu on ammatillinen aikuiskouluttaja, jolla on vahva koulutuksellinen osaaminen ja työelämän tuntemus. Amiedu tarjoaa kokonaisvaltaiset ratkaisut työyhteisöjen ja yksilöiden osaamisen kehittämiseksi. Amiedussa opiskelee vuosittain yli 24 000 aikuisoppijaa.

3.7.2012
Sensire Oy KNX Finland ry:n jäseneksi
Sensire on vuonna 2001 perustettu teknologialtaan yksi pohjoismaiden johtavista etätiedonkeräykseen erikoistuneista yrityksistä.

20.6.2012
Tampereen ammattikorkeakoulun talotekniikkakoulutukselle kansainvälinen KNX-palkinto
Kansainvälinen taloautomaatiojärjestö KNX Association palkitsi Tampereen ammattikorkeakoulun talotekniikan koulutusohjelman ja Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n sekä KNX Finland ry:n KNX-järjestelmän edistämisestä tiiviissä yhteistyöstä Suomessa Frankfurtin Light+Building -messuilla.

31.5.2012
KNX Finland ry:n vuosikokous Helsingissä
KNX Finland ry:n joka keväinen vuosikokous pidettiin Helsingissä 30.5.2012 Yrkesinstitutet Prakticum:in tiloissa.

Siirry sivun alkuun
 
 
 


KNX Finland Ry

Toiminnanjohtaja Johan Stigzelius

PL 55, 02601, Espoo
0500 405 478
etunimi.sukunimi@knx.fi


 
Asiamies Ville Reinikainen (jäsenasiat)

PL 55, 02601, Espoo
045 635 77 24
etunimi.sukunimi@sahkoinfo.fi

 


KNX yhteistyössä