ETS

KNX-standardi mahdollistaa eri valmistajien tuotteiden yhdistämisen ja ohjelmoimisen samalla työkalulla. Ohjelmistotyökaluna toimii ETS (Engineering Tool Software), joka on helppokäyttöinen, valmistajasta riippumaton suunnittelu- ja käyttöönottotyökalu.

Sen avulla voi ohjelmoida, suunnitella sekä määrittää kotien ja rakennusten älykkäitä ratkaisuja hyödyntäen KNX järjestelmätuotteita. ETS-ohjelmisto toimii tietokoneella, jossa on Windows © -käyttöjärjestelmä.

ETS on suunnattu kaikille KNX-järjestelmien käyttäjille aloittelijasta kokeneeseen KNX partneriin tai asentajaan. Käyttäjän tiedoista ja taidoista riippuen tarjolla on eri kohderyhmille useita ETS-versioita ja niitä vastaavia työkaluja. Tällä hetkellä markkinoilla on seuraavat kolme ETS4 -versiota:

* ETS4 Demo: ilmainen testi- ja kokeiluversio pienille testiprojekteille (3 laitetta)

* ETS4 Lite: pienistä keskisuuriin projekteihin (20 laitetta)

* ETS4 Professional: kattaa kaiken kokoiset projekit ja toiminnot


Miksi ETS?


KNX-standardi takaa ETS-työkalulle pitkän ja lupaavan tulevaisuuden. Merkittävimipiä etuja ovat:

1.Kaikki KNX-tuotteet ovat testattuja ja sertifioituja KNX ETS - työkalun kanssa valmistajasta riippumatta saumattomasti yhteensopiviksi.

2.ETS on myös taaksepäin yhteensopiva niihin KNX-tuotteisiin, joiden kanssa on käytetty vanhempia ETS-versioita (ETS2:sta alkaen).

3. Koska suunnittelijat ja asentajat ympäri maailmaa käyttävät samaa ETS-työkalua KNX-projekteihinsa, luotettava tiedonsiirto on taattu.


Mikä on uusin versio?


KNX-järjestelmä on ollut olemassa jo yli 20 vuotta, jonka aikana on julkaistu useita ETS-versiota:

* ETS1 1993-1996

* ETS2 1996-2004

* ETS3 2004-2010

* ETS4: 2010-

Uusin ETS4 -versio on taaksepäin yhteensopiva ETS3 ja ETS2:n kanssa. Siinä on uusi käyttöliittymä sekä paljon uusia toimintoja, jotka edelleen parantavat KNX-järjestelmän toimivuutta. Saatavilla myös ETS4 laajennuksia (ETS Apps), joilla voi tehostaa työkalun käyttöä.

ETS4 Professional tehostaa liiketoimintaa - ei ainoastaan teknisesti, vaan ennen kaikkea kaupallisesti. Se tukee kiinteistöautomaatioprojekteja seuraavilla alueilla:

* Projektin suunnittelu

* Käyttöönotto

* Projektin dokumentointi

* Diagnostiikka ja vianmääritys