KNX Finland ry:n syyskokous pidettiin Sähkö- ja teleurakoitsijaliiton tiloissa

KNX Finland ry:n syyskokous pidettiin 11.11.2019 Espoossa Sähkö- ja teleurakoitsijaliiton tiloissa. Ennen varsinaista kokousta Yhtyneet Insinöörit oy:n toimitusjohtaja Juha Kiviniemi, joka toimii NSS Sähkösuunnittelijat ry:n puheenjohtajana, piti esityksen NSS ry:n ajankohtaisista asioista sekä esitti läpileikkauksen sähkösuunnittelijan työympäristöstä. Yhteisesti todettiin, että NSS- ja KNX-yhdistykset tiivistävät yhteistyötä entisestään. Syyskokous hyväksyi hallituksen esittämän toimintasuunnitelman ja talousarvion toimintakaudelle 2020. Jäsenryhmiin, liittymis- ja jäsenmaksuihin ei ole odotettavissa muutoksia.

”Tuleva toimintakausi on kiireinen”, kiteyttää KNX Finland ry:n puheenjohtaja Mikael Sjöblom oy Merilux ab:sta. Helmikuussa yhdistys osallistuu Jyväskylän Sähkö Valo Tele AV 2020 -messuille. Yhdistyksellä on oma messuosasto 119 hallissa C2. Messujen avajaistilaisuudessa yhdistys luovuttaa KNX Award -palkinnon. ”Meillä on myös tietoiskuja jokaisena messupäivänä kello 13.00”, kertoo KNX Finlandin toiminnanjohtaja Alexandre Zaitsev.

Maaliskuussa KNX Finland järjestää jäsenilleen ja kumppaneilleen matkan maailman suurimpaan talotekniikkatapahtumaan Frankfurtin Light + Building -messuille.

Vuoden merkittävin tapahtuma järjestetään 20 lokakuuta 2020 Helsingissä. ”KNX Association on perustettu vuonna 1990 Brysselissä EIB-nimellä”, muistuttaa Alexandre. Näin ollen KNX on ollut markkinoilla jo 30 vuotta. ”Haluamme juhlistaa tätä järjestämällä ilmaisen KNXis30-kokopäiväseminaarin”, jatkaa KNX Finlandin varapuheenjohtaja Veijo Piikkilä Stateko oy:stä. Seminaari on avoin kaikille, ja sen teemana on älyrakennukset. Seminaarin yhteyteen järjestetään näyttely, jossa voidaan tutustua älytalotekniikkaan.

Yhdistyksen hallitus nosti KNX-koulutuksen kehittämisen seuraavan toimintakauden yhdeksi kärkihankkeeksi.

Toiminnanjohtajan mukaan toimintakausi 2019 oli tehokas. ”Saimme laadittua strategian ja järjestimme koulutuskiertueen”, kertoi Zaitsev toiminnanjohtajan katsauksessaan. Koulutuskiertue vieraili 8 paikkakunnalla. Tapahtumissa oli luentoja muun muassa etähallinnasta ja digitaalisesta turvallisuudesta sekä älytalotekniikan laite-esittelyjä. Koulutuksiin osallistui yhteensä 250 henkilöä ympäri Suomea. Lisäksi yhdistys osallistui Motivan ja RiL:n kehityshankkeisiin. Katsauksessa todettiin, että sääntömääräiset ja lakisääteiset asiat on täytetty.

Varsinaisessa kokouksessa edettiin yhteisesti hyväksytyn työjärjestyksen mukaisesti. Vuosikokous hyväksyi hallituksen esittämän toimintasuunnitelman ja talousarvion toimintakaudelle 2020. Jäsenryhmiin, liittymis- ja jäsenmaksuihin ei ole odotettavissa muutoksia.

Toimintakauden 2020 toiminnan ydinalueet ja toimintakauden 2019 tulokset

KNX 12.11.2019