KNX-koulutuslaitteistot

KNX-koulutusympäristö - joustava infrastruktuuri
 

KNX Finland ry on luonut yhteisen KNX-harjoitusympäristömallin. Sen avulla oppilaitokset pystyvät luomaan mahdollisimman standardoidun harjoitusympäristön tukemaan KNX:n teoreettista perusopetusta ja käytännön harjoittelua. Valmiiden harjoitusmallien ja valmiiksi mietityn asennusympäristön avulla tuodaan esiin KNX-järjestelmän avoimuus ja sen tarjoamat mahdollisuudet kiinteistöohjauksissa.

Yhteensopiva järjestelmä

Suunnitteletko KNX-peruskoulutuksen aloitusta yhteisössäsi vai onko tähtäimessä virallinen KNX Training Centre -status? Valmis koulutusympäristö on hyvä perusta aloittaessasi koulutustarjonnan. Sen on suunniteltu vastaamaan sertifiointikoulutuksen vaatimuksia. Mikäli oppilaitoksesi koulutuskäytössä on jo KNX-tuotteita, voit yhdistää ne kätevästi myös kehittämäämme koulutusympäristöön. Tämän ympäristö sisältää oheisen kuvan mukaiset laitteet.

 

 

Harjoitusympäristön sisältö ja tilaaminen

Saat helposti tilattua käyttöösi harjoitusympäristön ja siihen liittyvät koulutusmateriaalit. Tilaamalla harjoitusympäristön, saat myös käyttöösi päivityksenä tulevat mahdolliset harjoituksiin liittyvät lisämateriaalit.

Harjoitusympäristöön liittyvät materiaalit toimittaa Prakticum yhteistyössä KNX Finlandin kanssa. Harjoitusympäristön tilauskaavakkeen löydät alla olevasta linkistä

Esitteen ja tilauskaavakkeen löydät tästä linkistä>>

Lisätietoja harjoitusympäristöstä antaa Micael Forsstedt / Prakticum.

 

 

Turun ammatti-instituutti omakotitalo opetustilaksi


Toimintojen kuvaus:

Turun ammatti-instituuttiin Juhannuskukkulan koulutaloon toteutettiin vuosien 2010-2012 aikana KNX-opetukseen perustuva luokkatila. Luokassa voi opiskella sähkö- ja automaatiotekniikan linjalla KNX-asennukset peruskurssin joka on opintoina kaikille kolmannen vuoden opiskelijoille.

Luokassa on tällä hetkellä 12 työpistettä, joka sisältää keskuksen, keskuslaitteet sekä kenttälaitteita moneen tarpeeseen. Työpisteen laitteilla ohjataan valaistusta ja lämmitystä / jäähdytystä, sekä voidaan toteuttaa himmennyksiä ja automaattisia valotason säätöjä. Myös murtovalvonta on työpisteissä toteutettavissa sekä yhdessä työpisteessä on monitoimipaneeli kokonaisuuksien hallintaan. Luokan varusteisiin kuuluu myös 20 kannettavaa tietokonetta ja jokaisessa on uusimmat ETS-ohjelmistot käytettävissä.

KNX-alkeisiin käytetään levyä, jossa on vain muutama KNX-laite joka ohjelmoidaan ja otetaan käyttöön. Sen jälkeen siirrytään varsinaisiin työpisteisiin, joissa suoritetaan putkitusta, väylä- ja vahvavirtapuolen kaapelointia sekä lopuksi laitteisto otetaan käyttöön.

 

Ohjelmointi ja käyttöönotto

Opiskelijatyönä koko luokan toteuttaminen ja käyttöönottaminen

Vuosien 2012-2013 aikana, luokkaan ollaan toteuttamassa ethernetin yli toimivaa KNX-ohjausta sekä laajennamme luokkatilaa remontin yhteydessä. Lisätietoja; lehtori Ville Alava.